東京 Truffle BAKERY(トリュフベーカリー)「白トリュフの塩パン」「クロワッサン」
*English follows Japanese.
今話題のTruffle BAKERY(トリュフベーカリー)をご存知でしょうか?
もともとヨーロッパの専門食材を取り扱う会社だったのが、普段なじみのない専門食材が毎日の食のシーンで気兼ねなく味わえたらいい!とのことでトリュフを使ったベーカリーを始めたそう。
で、まずご紹介する「白トリュフの塩パン」ですが、パンには100%フレッシュバターを使用しており、パンの中には自家製トリュフバターを巻き込んで、仕上げにトリュフオイルに白トリュフに塩を…というトリュフオンパレード。
ひと口食べるともう、トリュフの香りが鼻を抜けて、まさにトリュフ!
パンも、もちもちと歯ごたえがあり、トリュフバターが美味しいので非常に食べ応えがあるパンです。
「クロワッサン」もバターがたっぷり練りこんであるようで、こんがりトーストして食べてみるとジュワッっとバターが溶け出す感じすらする、バター好きにはたまらないパンだと思います。
トリュフを使ったパンも珍しいですが、お値段も非常にお手頃なので、ご近所さんや知り合いにちょっと用事を頼んだ際の手土産としてぴったりだと思います。
バターたっぷりで腹持ち良さそうなので、朝食にもお勧めです。
門前仲町と三軒茶屋に店舗があるので、ぜひ町散歩ついでに寄ってみてください。
Truffle BAKERY(トリュフベーカリー) https://truffle-bakery.com/
「白トリュフの塩パン」 180円(税込)
「クロワッサン」 280円(税込)
2019年7月5日時点
【Truffle BAKERY: “White truffle salt bread” and “Croissant”】
Do you know Truffle BAKERY? It’s the latest trend in bakery.
A company specialized in European import foods started a bakery using truffles to make them more familiar to daily use in Japan.
“White Truffle Salted Bread” uses 100% fresh butter and various products of truffles. The bread contains homemade truffle butter and is finished with the truffle oil and white truffle salt.
The aroma of truffles is amazing!
Bread itself is doughy and tastes great with truffle butter.
“Croissant” uses a lot of butter in it. When you toast it, the butter melts in a crispy toast.
Bread using truffles is unique, and the price is very reasonable. It’s reccomend as a gift to your neighbors and friends.
It is also recommended for breakfast giving you an energy with plenty of butter.
There are stores in Monzen-Nakacho and Sangenjaya. Stop by if you walk around the area.
Truffle BAKERY https://truffle-bakery.com/
White truffle salted bread 180 yen (tax included)
Croissant 280 yen (tax included)