このウェブサイトは横画面には対応しておりません。
スマートフォンの向きを縦にしてご閲覧ください。

白馬 かじくら 「どぶろく 白馬八方尾根」 

*English follows Japanese.
以前もご紹介した、長野県白馬村にあるかじくら酒店ですが、こちらの酒店オリジナルのどぶろくを今回はご紹介したいと思います。
「どぶろく 白馬八方尾根」は昔ながらの製法にこだわって、白馬村産のしらかば錦を使用して作られた“どぶろく”です。
“どぶろく”とは米と米麹と水を原料として発酵させただけで、漉す過程を経ていないお酒の事を言います。
ほんのり甘く、発酵による微炭酸が感じられる、女性でも飲みやすい日本酒です。
甘酒のようにとろとろとした喉越しと味で、どんどん飲めてしまいますがアルコール度数は13%と結構あるので、ご注意を!
また、ちょっとずつ飲んで、冷蔵庫に置いておくと毎日味が変わって行くので、それも楽しいです。
生きた発酵食品を取り入れている感じがして、身体にも良さそうです。
ちなみに、こちらのどぶろくを飲み過ぎてしまったスタッフは二日酔い無しだったそう。
お酒はお酒でも、酵母が生きて発酵し続けているお酒なら、健康を気遣う方に、また父の日のプレゼントとしても喜ばれると思います。
何より美味しいので一度お試しください。
オンラインショップでも購入可能です。
かじくら    「どぶろく 白馬八方尾根    720ml」   1,296円(税込)

2019年6月13日時点


【Kajikura: Doburoku Hakuba Happoone】
Kajikura liquor store in Hakuba Village, Nagano Prefecture, which I introduced before, sells their original Doburoku.
“Doburoku Hakuba Happoone” is a “Doburoku” made with Shirakaba Nishiki, the rice from Hakuba Village, by the traditional manufacturing method.
Doburoku is unrefined sake made from fermented rice, rice malt, and water.
It is a little sweet and fizzy, which goes well for ladies.
It feels smooth with thick texture going down your throat like Amazake. But be careful, the alcohol content is 13%!
Keep it in a fridge, so the taste changes day by day. This is another intersting way to enjoy it.
It feels like you are taking in good fermented foods which seems beneficial for your health.
Our staff who had drunk too much of this dokuroku, surprisingly had no hangover.
This sake keeps the yeast alive and fermenting. It will make a nice gift for Father’s Day so that you can show how much you care about their well-being.
But first you should try! It tastes so good.
It is available online too.
Kajikura “Doburoku Hakuba Happoone 720ml ” 1,296 yen (tax included)