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2019.06.12 地方名産品

下田 万宝(まんぽう) ひもの 

*English follows Japanese.
万宝(まんぽう)は伊豆下田、外浦(そとうら)海岸にある10坪程のお店で、磯小屋風の店内では囲炉裏で選んだ干物を焼いて食べることもできます。
万宝では厳選した新鮮な素材のみを使用し、ご家族のお二人で一枚づつ手作りしているそう。
全ての商品の買い付け、製造をお店で行なっているので、保存料、添加物も使用してないとの事です。
そんな万宝の干物は、とても身が厚くて食べ応えがあり、新鮮な素材だからこそできる、塩気が控えめで素材そのものの味を味わえる、とても美味しい干物でした!
うちの、お魚食わず嫌いの末っ子も、次から次へとこちらの干物を口に運んでいる様子でした。
また、塩分控えめなのでご年配の方にも喜ばれると思うので、父の日のギフトとしても喜ばれるかと思います。
オンラインショップもあるので是非チェックしてみてください。
万宝  http://www.manpou.com/index.html
金華サバの塩干し    一枚     1,400円 (税別)
真アジ開き  一枚     200円 (税別)
サバのみりん干し 一枚    400円 (税別)
サバの塩干し   一枚      500円 (税別)

2019年6月12日時点


【Manpou: Dried Fish】
Manpou is a shop of just about 35 square feet on Sotoura beach, Izu Shimoda. You can eat the dried fish inside the hut. 
Manpou uses only fresh ingredients which is carefully selected. They are handmade one by one by two of the family. 
Since all products are purchased and manufactured in stores, no preservatives or additives are used. 
Their dried fish is very thick, filling but less salty. You can savor a full flavor of the ingredients that only fresh ones can bring out. 
My youngest child normally hates fish but he seemed to like them. 
Since this product is less salty, so that it’ll be great for the elderly as Father’s Day gift. 
Check out their website to purchase. 
Manpou http://www.manpou.com/index.html   
Salted and dried Kinka mackerel  1,400 yen per piece (tax excluded) 
Grilled cut open and dried horse mackerel  200 yen per piece (tax excluded) 
Mackerel dried with mirin  400 yen per piece (tax excluded) 
Salted and dried mackerel   500 yen per piece (tax excluded)