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大島酒造 「肥前大島 梅酒」

*English follows Japanese.

お正月の喜ばしい時期にぴったりの美味しくて華やかな梅酒をご紹介します。

以前にもご紹介した長崎県西海市の大島酒造で作られたこちらの「肥前大島 梅酒」は紀州の梅原木を大島に移植し育てた梅を原料に、こちらの酒造の麦焼酎で作られたものです。

完熟梅のような芳潤な香りで味も濃く、甘みもほどよいので苦いお酒が苦手な人でも美味しくいただけるお酒です。

ラベルの紅白の梅のデザイン、梅酒自体の色の鮮やかさからも分かるように、おめでたい席などにぴったりのお酒です。

お正月の席などでの食前酒としてあったら嬉しいお品物です。

生産数量が限られていてホームページには載っておりませんが、お問い合わせの上販売も可能とのことです。

大島酒造 http://www.oshima-shuzou.co.jp

「肥前大島 梅酒」  1,000円(税別)

2019年12月25日時点

Nagasaki Oshima Shuzou “Hizen Oshima Umeshu”

Delicious and gorgeous Umeshu will be a perfect drink for the New Year.

“Hizen Oshima Umeshu” was made at Oshima Shuzou in Saikai City, Nagasaki, which was introduced in our previous article. It is made from the plums grown in Oshima by transplanting logs from Kishu, and the barley shochu from this sake brewery.

It has a rich aroma like ripe plums, a strong taste, and a moderate sweetness. You can enjoy it even if you can’t drink much alcohol.

The label with the red and white plums and the vivid color of the umeshu itself match for celebrations.

It will please you as an apéritif at New Year’s party.

Although the product is not on their website because the quantity is limited, inquire for purchase.

Oshima Shochu Brewery http://www.oshima-shuzou.co.jp

Hizen Oshima Umeshu 1,000 yen (tax excl.)

Dec 25, 2019