白馬 「にんにく醤油」
*English follows Japanese.
長野県の北西部に位置する白馬村。
1998年の長野オリンピックではスキーのノルディック複合などの開催地として世界にもその名を知られるようになり、現在では国内外からの移住者も増えているとても魅力のある村です。
今回はそんな白馬村から、誰もが大好きな味、にんにくとお醤油の組み合わせで、ちょっとしたお土産としてもおすすめの商品をご紹介します。
「白馬 にんにく醤油」は白馬山麓の元、雪の下で8ヶ月じっくりと時間をかけて育てたにんにくをたまり醤油に漬け込んだ商品です。
今回は豚肉とピーマンの炒め物に絡めていただきましたが、まあ、文句なく美味しいですよね!
にんにくの香りが食欲をそそります。
カツオの刺身は最高の美味しさに、餃子のタレに加えると本格餃子店の味になるそう。
個人的には、パスタに加えたり、洋食に味のアクセントとして使ってもいける万能タレだと思います。
魅力の多い白馬に行く機会があれば、ぜひ。
「白馬 にんにく醤油」 590円(税込)
2020-6-30現在
Hakuba: “Ninniku Shoyu”
Hakuba Village is located in the northwestern part of Nagano Prefecture.
At the 1998 Nagano Olympics, it became known around the world as a venue for the Nordic combined skiing, and now it is a very attractive village with an increasing number of immigrants from other prefectures and abroad.
A product from Hakuba Village to be introduced is a combination of garlic and soy sauce that everyone loves, which is also recommended as a small souvenir.
Hakuba Ninniku Shoyu is a product of garlic grown under the snow for 8 months at the foot of Mt. Hakuba and soaked in Tamari soy sauce.
Making stir-fried pork and peppers with this sauce is just incredible!
The aroma of garlic is appetizing.
The sauce makes the best taste for the bonito sashimi. Also adding the sauce to the gyoza condiment helps make the authentic gyoza taste.
It could also be added to pasta or western recipes.
Get this product if you have a chance to go to Hakuba.
Hakuba Ninniku Shoyu 590 yen (tax incl.)
Posted: Jun 30, 2020