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京都 七味屋本舗 限定品「七味とうがらし竹筒入」

*English follows Japanese.

今から約360年程昔「河内屋」という名で、清水寺への参拝者や「音羽の滝」で修行した方に白湯に身体が温まるようにと唐辛子の粉を振りかけたという「からし湯」を提供していたのが始まりだというこちら「七味屋本舗」さん。

以前の記事では「おばんざいのもと」をご紹介しましたが、今回は「七味とうがらし竹筒入」をご紹介します。

七味屋本舗の七味は唐辛子、白胡麻、黒胡麻、山椒、青のり、青紫蘇、おのみといった材料で出来ており、山椒のとても良い香りが特徴的な七味です。

そして、辛みがそれほど強くないので料理の邪魔をせずどんな料理にも合わせやすい七味となっています。

蕎麦やうどん、牛丼にかけたら子供でも七味の良い香りと風味に魅了されてしまうほど。

茄子の煮浸しにかけて食べたら、味わい豊かな美味しい味に変わりました!

七味といえば、七味屋本舗さんの七味と決めている方もいるのも納得です。

京都を訪れた際のお土産にオススメです。

こちら竹筒入りは清水寺門前七味屋本舗限定になります。

七味屋本舗  https://www.shichimiya.co.jp

「七味とうがらし竹筒入」6g 770円(税込)

2019年12月4日時点

Kyoto Shichimiya Honpo Limited Edition “Shichimi Togarashi in Bamboo Tube”

About 360 years ago, “Shichimiya Honpo” started their business under the name “Kawauchiya.” At the very beginnig, they used to provide “Karashiyu” for free, which is hot water sprinkled with chilli pepper powder, to warm up the body of visitors at Kiyomizudera and those who practiced at “Otowa Waterfall”.

We introduced “Obanzai no Moto” in our previous article. This article will introduce “Shichimi Togarashi in Bamboo Tube”.

Shichimi of Shichimiya Honpo contains chilli pepper, white sesame, black sesame, Japanese pepper, dried seaweed, green shiso, and hemp seeds. Especially, the Japanese pepper has a good scent.

Since the spiciness is not too strong, the shichimi goes well with any dish.

If it’s topped topped with soba, udon, or Gyudon, even children will be fascinated by the aroma and flavor of Shichimi.

We tried it with the simmered eggplant. It has rich and good taste!

It makes sense that many people always get shichimi from Shichimiya Honpo.

Recommended as a souvenir for visiting Kyoto.

THe product in bamboo tube is only available at Kiyomizu-dera Monzen Shichimiya Honpo.

Shichimiya Honpo https://www.shichimiya.co.jp

“Shichimi Togarashi in Bamboo Tube” 6g 770 yen (tax incl.)

Dec 4, 2019