長野 白馬錦 「野菜と信州サーモン 粕汁」
*English follows Japanese.
北アルプスの名峰、白馬丘を望める長野県大町に明治39年から蔵元を構え、数々の美味しい日本酒をつくり続けてきた造り酒屋、白馬錦から粕汁をご紹介します。
酒粕が入った粕汁は、美容と健康に効果があるとされていて、栄養も豊富に取れますが、なかなか気軽に作る事は難しいと思います。
そんな方にもおすすめしたいこちらの粕汁はフリーズドライで手軽に作れる上、造り酒屋が作っているので質は安心。
しかも科学調味料や保存料も未使用です。
実際食べてみて、今までちょっと苦手意識のあった粕汁でしたが、クセもなく非常に美味しくて驚きました。
これで美容と健康にいいのであれば、食べるしかないなという印象。
種類も今回ご紹介した、“野菜と信州サーモン”の他、“野沢菜”と“4種のきのこ”があります。
白馬の道の駅他、ネットショップでも購入可能ですので、粕汁好きという方以外の方も是非試してみて下さい。
白馬錦 「野菜と信州サーモン 粕汁」 一袋 248円(税込)
2019年5月25日時点
【Nagano Hakuba Nishiki: Vegetables and Shinshu Salmon Kasu Jiru】
Hakuba Nishiki, is the brewery that has been making a number of great Japanese sake since 1906 in Omachi, Nagano prefecture overlooking Hakuba Hill, the famous mountain of the Northern Alps. The brewery sells Kasu Jiru.
Kasu Jiru, the soup with sake lees is said to be good for beauty and health, and abundant in nutrition. The problem is that it is difficult to make it at home.
This product is easy to make because it is freeze-dried. And the quality is guaranteed because the brewery makes it.
Moreover, no artificial flavourings or preservatives are used.
Some people don’t like Kasu Jiru due to its unique tastes, but you don’t need to hesitate to try this product for that. It tastes really good and has no distinct flavor.
If you seek something good for beauty and health, you should give it a try.
In addition to “Vegetables and Shinshu Salmon” they sell “Nozawana” and “4 kinds of Mushrooms” too.
It is available at Hakuba Roadside Station and online. It is worth trying even if you are not fond of Kasu Jiru.
Hakuba Nishiki “Vegetables and Shinshu Salmon Kasu Jiru” 248 yen per bag (tax included)