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伊豆 井田塩「ひと塩 たこ唐揚げせんべい」

*English follows Japanese.

黒潮海流が流れ込む絶景の地「井田」で生まれる千年井田塩。

静岡県沼津市井田の地で、毎日何時間も薪を焚き続け、ゆっくりと時間をかけて千年井田塩を作っているそう。

そんな千年井田塩であじわうのが今回ご紹介する「たこ唐揚げせんべい」。

たこの足が大胆に入っていて、いかにも美味しそうなこのせんべい。

実際は…うん、間違いない!

たこの風味とまろやかな塩味が合わさってクセになる美味しさで、カリカリパリパリもたまらない食感。

ちょっとピリッとした辛さがあるので、おつまみにしたらビールが進むやつです。

ご購入は伊豆・村の駅または伊豆・村の駅のネットショップにてご購入いただけます。

伊豆 井田塩 http://www.itashio.com/item/takosen.html

「ひと塩 たこ唐揚げせんべい」1,300円(税別)

                                                 (2020-1-20現在)

Izu: Ita Salt “Hitoshio Tako Karaage Senbei”

Sennen(=1,000 years) Ita Salt is born in “Ita”, a place with a superb view of the Kuroshio Current.

In Ita, Numazu City, Shizuoka Prefecture, the salt has been made by taking time to slowly burn firewood for hours every day.

“Tako Karaage Senbei” is the one that you can enjoy with the Sennen Ita salt.

The rice crackers with a big chunk of octopus legs is looking tasty.

The flavor of octopus and soft taste of the salt are the best combination and addictive. The crunchy texture is irresistible.

It’s also a bit spicy, so this goes well with beer as a snack.

You can purchase at Izu Muranoeki or their online store.

Izu Ita Salt http://www.itashio.com/item/takosen.html

“Hitoshio Tako Karaage Senbei” 1,300 yen (tax excl.)

Jan 20, 2020