このウェブサイトは横画面には対応しておりません。
スマートフォンの向きを縦にしてご閲覧ください。

博多 椒房庵(しょぼうあん)「辛醬(しんじゃん)」

*English follows Japanese.

茅乃舎のだしでおなじみ久原本家の椒房庵から、今回は万能のピリ辛だれをご紹介します。

ご紹介する「辛醤(しんじゃん)」は 椒房庵独自配合のうまみ、酸味、辛みの3種のバランスが絶妙な辛みだれで、炒めものの味付けや唐揚げの下味として、唐辛子や豆板醤の代わりにもなるたれです。

今回は豚肉とピーマンの炒め物にからめていただきましたが、このたれひとつで美味しい料理が一品出来ちゃうのにまず感動。

そして、うまい!

結構辛みがありますが、くせになる辛さで、辛いものが好きな方は絶対好きな味です。

ラーメンや鍋に加えてみるのもおすすめの食べ方です。

店舗の他、ネットショップでも購入可能です。

椒房庵 https://www.kubara.jp/shobouan/hakata-aji/seasoning/535800/

「辛醤」  185g 540円(税込)

2020年1月10日時点

Shobouan, Hakata “Shinjan”

Shobouan belonging to Kubara Honke, which is famous for the dashi stock of Kayanoya, will help your cooking time with an all-purpose spicy sauce.

“Shinjan” is a spicy sauce blended with an exquisite balance of three tastes including umami, sourness, and spiciness. It works for finishing stir-fry and preparing Karaage, also can be alternative seasonings like chili pepper or chili bean sauce.

It’s quite spicy, but addictive, and those who like spicy foods definitely would love it.

Adding it to ramen or hot pot will help make it even tasty.

Available at stores and online.

Shobouan https://www.kubara.jp/shobouan/hakata-aji/seasoning/535800/

Shinjan 185g 540 yen (tax incl.)

Jan 10, 2020