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長野 まるたか 「牛肉しぐれ煮」

*English follows Japanese.

長野県産の牛肉と信州地酒大吟醸を使用した、信州限定の「牛肉しぐれ煮」をご紹介します。

自然豊かな信州の地とアルプスからの恵みの水は、美味しい牛肉になる牛を育てるそう。

そんな信州産の牛肉を使用している「牛肉しぐれ煮」は、牛肉の他に蓮根、こんにゃく、しめじが入っており、具沢山で見るからに美味しそう!

蓮根とこんにゃくの歯ごたえがアクセントになって食べ応えもあり、生姜が効いた味付けがとっても美味しかったです。

さすがは信州産の牛肉で、パサパサ感がなくしっとりしたお肉で、ご飯に乗っけて食べればこれだけで幸せご飯の出来上がり。

我が家の食べ盛りの男子3人もご飯のお代わりを連発しちゃう、最高のご飯のおともでした!

200g入りで1,080円とお手頃で、長野の土産としてぜひおすすめです。

まるたか https://www.rakuten.co.jp/sinsyu-marutaka/

「牛肉しぐれ煮」      1,080円(税込)

                                                  2020-2-24現在

Nagano: Marutaka “Gyuniku Shigureni”

Gyuniku Shigureni(=gingered beef)” is a Shinshu limited product using beef from Nagano and Shinshu local sake Daiginjo*.

*Daiginjo: premium sake made with only the best part of the rice.

The nature-rich land of Shinshu and the water of blessings from the Alps raise cattles to be delicious beef.

Besides beef from Shinshu, Gyuniku Shigureni contains lotus root, konnyaku*, and shimeji mushrooms. A hearty shigureni looks sooo good!

*Konnyaku: a jelly-like food made from the starch of konjac potato.

The crunchy lotus root and chewy konnyaku give accent to the dish and make it filling. And its taste simmered with ginger is great.

As expected, beef produced in Shinshu is moist and juicy. The shigureni topped on rice is superb.

It is the best meal companion.

It is reasonably priced at 1,080 yen for 200g, and is highly recommended as a souvenir from Nagano.

Marutaka https://www.rakuten.co.jp/sinsyu-marutaka/

Gyuniku Shigureni 1,080 yen (tax incl.)

Posted: Feb 24, 2020