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2019.10.16 和菓子 / 帰省

吉祥菓寮 「本わらび餅」

*English follows Japanese.

今回ご紹介する吉祥菓寮ですが、初代が京都桂離宮横に菓子茶房を構えたのは、江戸時代中期だそう。

現在は、京都祇園に本店を構え、きな粉スイーツ専門店としても有名です。

そんな吉祥菓寮から本わらび粉を使った「本わらび餅」をご紹介します。

こちらは本わらび粉なんと100%使用、そして豆からこだわりぬいた自家焙煎のきな粉がなんと言ってもおすすめのポイント。

本わらび粉100%のわらび餅は今まで食べたわらび餅とは全く違う、もうもちもちプルプルの弾力性があり、でも口のなかではとろっと優しく消えてなくなるような食感。

そして、こだわりのきな粉は非常にこおばしい味で、黒蜜のあまさと溶け合い、とても美味しくいただけました。

きな粉スイーツ好きの方にぜひおすすめのお菓子です。

京都の店舗の他、全国での催事、ネットショップでの取り扱いもあるようなので、ホームページをご確認下さい。

吉祥菓寮 https://kisshokaryo.jp

「本わらび餅」 150g 1,080円(税込)

2019年10月16日時点



【Kisshokaryo Kyoto: Hon Warabi Mochi】

When Kisshokaryo established the first confectionery tea house next to Katsura Imperial Villa was in the middle of the Edo period.

Currently, the main store is located in Gion, Kyoto, and it is famous as a store specializing in kinako sweets.

“Hon Warabi Mochi” from Kisshokaryo was made from Hon-warabi-ko (true Warabi starch powder).

This sweet uses 100% made from true warabi powder, and the best part is that it uses home-roasted kinako, which is from fine beans.

Warabi-mochi made from 100% true warabi powder is completely different from ordinary warabi mochi. It is jiggly, soft and springy as well as melting gently in the mouth.

The fine Kinako powder has aromatic flavor which is blended with the sweetness of the brown sugar syrup making the warabi mochi tasty.

Highly recommended if you like Kinako Sweets.

It is available at Kyoto stores, some events nationwide and online shop. Please check their website for more information.

Kisshokaryo https://kisshokaryo.jp

Hon Warabi Mochi 150g 1,080 yen (tax incl.)