パーラー ローレル 「ストローブ ワッフル」
*English follows Japanese.
東京、世田谷の奥沢にある九品仏駅から5分の場所に、クラシックな佇まいのパティスリー 「パーラーローレル」はあります。
創業1980年という、地元では長い間親しまれてきた老舗です。
現在は、創業者であるお父様とピエール・マルコリーニなどのもとで修業されたという息子さん二代でお店に立たれているそうです。
今回ご紹介する、赤くてかわいい箱に入ったこちらは、キャラメルがゴーフルでサンドされたストローブ ワッフルです。
しっとりとした食感でキャラメルにはシナモンがプラスされてちょっと大人の味わいになっています。クリスマスの時期にぴったりの贈り物だと思います。
ぜひ一度味わってみてはいかがですか?
ストローブ ワッフル 7枚入り 1,240円(税込)
パーラー ローレル 東京都世田谷区奥沢7-24-3
■日本洋菓子協会連合会 https://www.gateaux.or.jp/g/member/goods/0021.htm
■食べログ https://tabelog.com/tokyo/A1317/A131715/13003097/
2018年12月24日時点
【Parlor Laurel: Stroopwafle】
5-minute walk from Kuhombutsu Station in Okusawa, Setagaya, Tokyo, there is a classic patisserie “Parlour Laurel”.
Founded in 1980, a store has been known locally for long time.
Currently, the founder himself and his son who has been trained at Pierre Marcolini are operating the shop.
What is in this red cute box, is stroopwafles with caramel between gaufres.
The moist texture and the caramel with cinnamon make an acquired taste. It is a perfect gift for Christmas.
Try it once!
Stroopwafle 7 pieces 1,240 yen (tax included)
Parlor Laurel 7-24-3 Okusawa, Setagaya-ku, Tokyo TEL: 03-3701-2420
■ The Federation of Japan Confectionery Associations
https://www.gateaux.or.jp/g/member/goods/0021.htm
■ Tabelog https://tabelog.com/tokyo/A1317/A131715/13003097/