パレ ド オール 青山店限定「和栗のトリュフ」
*English follows Japanese.
以前にもご紹介している パレ ド オール ですが、今回はパレドオール青山店限定の「和栗のトリュフ」をご紹介します。
ショコラティエ三枝俊介氏によって2004年に開業されたパレドオールはBean to Bar(カカオ豆からチョコになるまで一貫して製造を行うこと)を行うショップの中でもショコラティエ自らがそれを行う珍しいショップでもあります。
カカオ豆から厳選しているこちらのこだわりのチョコはどれも美味しく、見た目も美しいものばかりで、「和栗のトリュフ」は自家製ホワイトチョコレートでコーティングし、自家製カカオパウダーでコーティングした一品。
こちらのトリュフは口に入れた瞬間になめらかな口どけでとろけてしまう、そんなチョコ。
コーティングされた苦みのあるカカオパウダーがホワイトチョコの甘さを引き立てて、和栗の美味しさとチョコの美味しさが一粒に凝縮されたトリュフです。
また和栗の優しい甘味とほのかに香る洋酒の味が合わさり深みを感じ、大人のトリュフといった感じです。
青山店限定で、不定期販売になるので、めったにお目にかかれない品物ですが、外出できる日を心待ちにして、この美味しいチョコをモチベーションにして、今を頑張りましょう!
パレドオール http://www.palet-dor.com/index.html
「和栗のトリュフ」 600円(税別)
2020-5-13現在
Aoyama, Tokyo: Palet D’or Aoyama branch limited “Waguri truffle”
Palet D’or, the chocolatier that has been introduced before, offers the product “Waguri(=Japanese chestnut) truffle” limited at the Aoyama branch.
Palet D’or which was opened in 2004 by the chocolatier Shunsuke Saegusa, is one of the unique shops with Bean to Bar (consistent production process from cacao beans to chocolate). There, the chocolatier himself provides the products through the process.
All of their chocolates made from cacao beans carefully selected are tasty and beautiful in appearance. “Waguri Truffle” is a product coated with homemade white chocolate and homemade cacao powder.
This truffle melts in your mouth the moment you put it in your mouth.
The bitter cacao powder brings out the sweetness of white chocolate, and the deliciousness of Japanese chestnuts and chocolate are concentrated into one truffle.
You can also enjoy the savory combination of the gentle sweetness of Japanese chestnuts and the subtle scent of liquor. It’s the taste for adults.
It’s only available at the Aoyama store irregularly, so the item is very rare. If you find it, you must get it!
Palet D’or http://www.palet-dor.com/index.html
Waguri truffle 600 yen (tax excl.)
Posted: May 13, 2020