京都 村上重本店限定「きのこの山椒煮」
*English follows Japanese.
創業は天保年間(1831〜1845)だという歴史ある京漬物屋さんの村上重本店から京都店限定の「きのこの山椒煮」をご紹介します。
厳選した3種のきのこ、「エリンギ」「椎茸」「しめじ」を山椒の実と一緒にじっくり炊き上げたこちらは、それぞれの風味や食感を同時に楽しめる佃煮となっています。
きのこは大きめにカットされているので食べ応えがあり、山椒の味と香りが奥深くて、こちらと新米が有れば何杯もお代わりしてしまいそうな美味しさ。
山椒ピリリ感もキツくないので、子供でも美味しくいただける佃煮です。
京都店限定なので、京都土産に最適です。
村上重本店 https://www.murakamijyuhonten.co.jp
「きのこの山椒煮」 1000円(税込)
2019年12月6日時点
Kyoto Murakamiju Honten Limited “Mushrooms Boiled with Sansho”
We will introduce the product from Murakamiju Honten, a historic Kyoto pickle shop that was founded in the Tenpo era (1831-1845). It’s “Mushrooms boiled with Sansho” the Kyoto store limited.
Three selected fine mushrooms, “Eringi,” “Shiitake,” and “Shimeji,” steamed with Sansho berries make a tsukudani that you can enjoy flavors and textures of each mushroom simultaneously.
Mushrooms are cut into large pieces, so they are thick enough, and the Sansho has a deep taste and aroma. You could eat tons of rice with it especially for the season of the first new rice.
Children can also enjoy the taste of the tsukudani thanks to modest spiceness of Sansho.
The product is limited to the Kyoto store, so it will be a parfect gift as Kyoto souvenir.
Murakamiju Honten https://www.murakamijyuhonten.co.jp
Mushrooms boiled with Sansho 1000 yen (tax incl.)
Dec 6, 2019