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愛媛海産 「瀬戸内 鯛めし」「瀬戸内 蛸めし」

*English follows Japanese.

今回は年始におすすめ、紅白の紐のパッケージもおめでたい!貰って嬉しい炊き込みご飯の素をご紹介します。

愛媛海産は、愛媛県、瀬戸内海で獲れた新鮮な食材を生かしたおつまみや炊き込みご飯の素などを作っています。

「瀬戸内 鯛めし」は瀬戸内海産天然真鯛、伊予名産の松山あげ、骨が無いので炊飯器で炊くだけで簡単に鯛めしが作れるセットで、「瀬戸内 鮹めし」も瀬戸内海産の真蛸を食べやすい一口大にし、シンプルに味付けしてあるので、炊飯器で炊くだけで簡単に鮹めしが作れます。

どちらも化学調味料、保存料を使わず、だしにこだわった炊き込みご飯の素です。

ぱくっと一口食べたら、出汁の香りと味が一瞬で口の中に広がり、鯛や鮹の味は言わずもがな、とっても満足感高いお品物でした!

研いだお米に材料を入れて炊くだけの簡単さと常温で長期保存可能なところが嬉しいポイントです。

年始のご挨拶にも、何かのお祝いの時にも嬉しい手土産となるでしょう。

オンラインショップでも購入可能です。

愛媛海産 http://www.kurushima.co.jp

「瀬戸内 鯛めし」   1,080円(税込)

瀬戸内 鮹めし」   1,080円(税込)

2020年1月4日時点

Ehime Kaisan “Setouchi Tai-meshi” and “Setouchi Tako-meshi”

For celebrating this new year, the red and white string package containning mixed rice flavors would make a great gift.

Ehime Kaisan produces snacks and seasonings of mixed rice using fresh ingredients caught in the Seto Inland Sea, Ehime Prefecture.

Setouchi Tai-meshi (mixed rice with sea bream) is a set of natural sea bream from the Seto Inland Sea, Matsuyama Age (thinner deep fried tofu) from Iyo. The sea bream has no bones, so it is easy to cook mixed rice with a rice cooker. And Setouchi Tako-meshi (mixed rice with octopus) contains octopus cut in a bite-size and it is simply seasoned, so this one also can be cooked effortlessly.

Both are the flavors of mixed rice using no chemical seasonings or preservatives and with fine Dashi.

In the moment you have it in your mouth, the aroma and taste of the dashi spread in an instant, needless to say, the taste of sea bream and octopus are awesome.

What’s good about these items are that it is easy to make just putting the ingredients with rice in a rice cooker, also that it can be stored for a long time at room temperature.

It will be a great souvenir for New Year’s greetings and celebrations.

It can also be purchased at the online shop.

Ehime Kaisan http://www.kurushima.co.jp

Setouchi Tai-meshi 1,080 yen (tax incl.)

Setouchi Tako-meshi 1,080 yen (tax incl.)

Jan 4, 2020