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桔梗屋「プレミアム桔梗信玄餅吟造り」

*English follows Japanese.

今回は信玄餅で有名な桔梗屋から、原材料にこだわった「プレミアム信玄餅吟造り」をご紹介します。

こちら、プレミアムな信玄餅はお餅の甘さを抑え、きな粉には極上の丹波種の黒大豆を使用しているそう。

また、蜜は黒蜜に国内産のアカシアからとれた蜂蜜を加え、コクのあるまろやかな蜜に仕上げたとのこと。

信玄餅大好きで、見かけたらすぐ買ってしまうくらい信玄餅には並々ならぬ思い入れがあるのですが、こちらの「プレミアム信玄餅吟造り」、まあ普段の信玄餅と違ってびっくりです。

まず、甘さが抑えてあり、蜜もすっきりとした甘さなので、黒豆のきな粉の香ばしさと美味しさが際立ち、それぞれの素材の良さを味わえます。

そして、普通の信玄餅と比べてすっきりとした味わいなので、どちらかというと、大人が好みそうな味です。

定番の信玄餅ですが、こちらの「プレミアム信玄餅吟造り」は美味しい上に高級感もあるので手土産にしたらとても喜ばれるはずです。

山梨県内直営店舗、甲斐の味くらべ、かぶとや、談合坂SA上りにて購入可能です。(オンラインショップもあり)

桔梗屋  http://honkan.kikyouya.co.jp

「プレミアム桔梗信玄餅吟造」12個入り 2,400円(税別)

Yamanashi “Premium Kikyou Shingen Mochi Ginzukuri”

“Premium Kikyou Shingen Mochi Ginzukuri” is made with carefully selected ingredients by Kikyouya, well known for Shingen Mochi.

This contains the moderate sweetness of the mochi and uses the finest Tanba black soybeans for Kinako flour.

In addition, the sugar syrup was made by mixing honey from domestic acacia and brown sugar syrup to make the taste mellow.

I’m Shingen mochi lover, and I have extraordinary feelings about Shingen mochi like I buy it whenever I find it. This “Premium Shingen mochi ginzukuri” suprised me in a different way from the usual Shingen mochi.

First of all, the mochi is less sweet than the usual one, and the brown sugar syrup has a refreshing sweetness. That brings out the aroma and taste of the black soybean flour, and you can enjoy the original taste of the fine ingredients.

And it has a light taste compared to normal Shingen Mochi, so it’s more like for adults.

Shingen Mochi is standard, but this “Premium Shingen Mochi Ginzukuri” is tasty and classy so if you give it to someone it would be pleased.

You can purchase it at the corporate-owned stores in Yamanashi, Kai no Aji Kurabe, Kabutoya, and at Dangozaka SA. Also available online.

Kikyouya http://honkan.kikyouya.co.jp

“Premium Kikyou Shingen Mochi Ginzo” 12 pieces in box 2,400 yen (tax excl.)