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2019.08.21 帰省 / 母の日 / 洋菓子

エシレ ・パテスリー オ ブール「シャレット フィユタージュ バトン」

*English follows Japanese.
フランス産発酵バター、エシレを使用した焼き菓子のお店「エシレ・パティスリー オ ブール」が伊勢丹新宿店にオープンしました。
エシレバターは優れた乳酸品の産地で知られるフランス中西部、エシレ村で生産されるクリーミーな口当たりと芳醇な香りが特徴の発酵バターです。
「シャレット フィユタージュ バトン」はエシレバターをたっぷり練りこんだフィユタージュ(折り込みパイ生地)にエダムチーズを挟んでしっかりと焼きあげた塩気のあるお菓子です。
しっかりと歯ごたえあるパイ生地で、エダムチーズの塩気とバターの深みのある香りがアクセントになってとても美味しいお菓子でした。
赤ワインやビールのおともとしても最適。
最近エシレバターはどこでも買えるようになっていますが、焼き菓子は「エシレ・パテスリー オ ブール」だけ!
手みやげとして、ポトラックパーティーの際などの持ち寄りの一品としておススメしたい商品です。
伊勢丹新宿店本館地下一階にて販売しておりますので、気になる方はぜひ足を運んでみて下さい。
エシレ・パテスリー オ ブール  https://www.kataoka.com/echire/patisserieaubeurre/index.html
「シャレット フィユタージュ バトン」 1,400円(税別)

2019年8月21日時点


【Échiré Pâtisserie Au Beurre: Charrette Feuilletage Bâton】
“Échiré Pâtisserie Au Beurre”, a baked confectionery shop that uses French fermented butter called Échiré, has opened in Isetan Shinjuku.
Échiré butter is a fermented butter with a creamy texture and a rich aroma produced in the village Échiré in the Midwest of France, which is known for producing excellent dairy products.
“Charrette Feuilletage Bâton” is a salty confectionery that is firmly baked by sandwiching Edam cheese in a Feuilletage (folded pie dough) kneaded with a lot of Échiré butter.
The pie dough was firm and chewy, and the combination of the salty Edam cheese and the deep scent of butter is very tasty.
It goes very well with red wine and beer.
There has been many places you can buy Échiré Butter recently, but the baked confectionery is available only at “Échiré Pâtisserie Au Beurre”!
As a souvenir or potluck party, this product is recommended.
It is sold on the B1 floor of the main building of Isetan Shinjuku Store. Visit if you are interested.
“Échiré Pâtisserie Au Beurre”
https://www.kataoka.com/echire/patisserieaubeurre/index.html
Charrette Feuilletage Bâton 1,400 yen (tax excl.)