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グリーンビーントゥバーチョコレート– green been to bar CHOCOLATE 「アプリコリッシュ」 

*English follows Japanese.
「ビーントゥーバー」という言葉をご存じですか?
いわゆる、チョコ界のサードウェーブと言われるこの「ビーントゥーバー」はチョコの原料のカカオ豆の仕入れから始まり、チョコの形になるまでの全ての工程を一貫しておこなう事をいい、最近のチョコレート 業界のトレンドとなりつつあります。

またカカオ豆を厳選し、添加物を一切使わず手作りにこだわり、身体に良くてしかも美味しいチョコ作りをする事はフェアトレードを促す、生産者に光を当てたエコシステムを作る流れでもあり、そんな「ビーントゥーバー」の考えに共感したオーナーが開いたチョコショップ「green bean to bar CHOCOLATE (グリーンビーントゥバーチョコレート)」の「アプリコ・リッシュ」という商品を今回はご紹介したいと思います。

たっぷりのチョコでセミドライのアプリコットをコーティングしてあり、柔らかいアプコットの中には自家製のアプコットジャムが入っています。

タンザニア産とマダガスカル産を使ったチョコのしっかりとしたカカオ豆の香りとビターさがアプリコットのほんのりとした甘みと酸味と相まって「本格派大人チョコ」の印象でした。

一緒に味見したスタッフからはガツガツ食べちゃう子供や味のわからない男子にはもったいない!といった声も。
でもそんな意見も納得のじっくりとその味を味わってもらいたい一品です。
味の分かる本格派の人へのバレンタインチョコとして、甘いものが苦手な男子へのチョコとしておススメです。

現在オンラインショップでは扱っていないようなので店舗での購入になります。

green been to bar CHOCOLATE :https://greenchocolate.jp/
アプリコ・リッシュ:https://greenchocolate.jp/archives/艶やかなアプリコット、ひんやりと/

「green bean to bar CHOCOLATE    アプリコリッシュ」   2個 972円(税込)

2019年2月8日時点


【green bean to bar CHOCOLATE: Apricot Riche】
Do you know the word “bean to bar”?
Bean-to-bar, so-called the third wave of chocolates, is a chocolate making process, where the maker controls every step of the from cacao bean to chocolate bar. It is becoming an industry trend.
Furthermore, it also produces a healthier product, as it is a more natural process. Crafters do not use chemicals or additives. It also affords producers greater control over the supply chain to ensure fair and humane business practices. This time, I would like to introduce a product called “Apricot Riche” from a chocolate shop “green bean to bar CHOCOLATE” opened by owners who sympathize with the idea of “bean to bar”.
Semi-dried apricot is coated with enriched chocolate. Homemade apricot jam is filled in the soft apricot.
The firm cacao bean aroma and bitterness of chocolates made in Tanzania and Madagascar are combined with the apricot’s slight sweetness and sour taste, which gave me the impression, “this chocolate is genuinely for adults.”
One of our staff who tasted together said, “it is too quality for children who eat fast or guys who don’t know the taste!”
Even such an opinion makes sense once you savor its taste.
I recommend it as a Valentine’s chocolate for both men who understand the authentic tastes and who don’t often eat sweets.
It can be purchased only at the store as it is not currently available online.
green bean to bar CHOCOLATE: https://greenchocolate.jp/
Apricot Riche: https://greenchocolate.jp/archives/艶やかなアプリコット、ひんやりと/
“green bean to bar CHOCOLATE Apricot Riche” 2 pieces ¥ 972 (tax included)