高知 「満点の星大福(ほうじ茶大福)」
*English follows Japanese.
今回は高知の「満点の星大福」をご紹介したいと思います。
高知の津野町は四万十川の源流点があり、江戸時代から続くお茶の栽培地としても知られる町です。
四万十川源流域の大自然で育った上質な茶葉をたっぷり使用したこちら「満点の星大福」は4重層になっており、中心には生クリーム、そして上質なあんこをしっとり柔らかいほうじ茶の餅でくるみ、香ばしいほうじ茶粉をたっぷりまぶした大福です。
包みを開けた瞬間香ばしいほうじ茶のいい香りが漂い、とても癒されました。
そして一口味わってみると、ほうじ茶の苦みと、中の生クリームとあんこが合わさって奏でる味のハーモニーは最高。
ほうじ茶のスッキリとした苦みは、抹茶のスイーツとは一味違い、甘いものが苦手な方にも是非味わって頂きたい大人のお菓子です。
高知津野町の大自然と四万十川の綺麗さを足を運んで是非味わってもらいたいですが、高知市内のアンテナショップ、オンラインショップでも購入可能です。
その他数店舗店舗ありますのでホームページご確認下さい。
満点の星大福(ほうじ茶大福) 8個入り 1,080円(税込)
2019年5月23日時点
【Kochi “Manten no Hoshi Daifuku (Hojicha Daifuku)”】
Tsuno-cho, Kochi has a source of the Shimanto River and is known as a tea cultivation area since the Edo period.
“Manten no Hoshi Daifuku” uses plenty of high-quality tea leaves grown in the wilderness of the Shimanto River source area. It has four layers which are fresh cream in the middle, high-quality red bean paste wrapped in moist and soft Hojicha mochi, and finished with aromatic Hojicha powder.
The moment you open the package, you will be pleased by the fragrance of Hojicha hangs in the air.
The harmony of the combination of the bitterness of Hojicha, fresh cream and red bean paste is magnificent.
Hojicha’s refreshing bitterness is a bit different from the one of matcha sweets and good for adults.
It would be the best if you can enjoy the great nature of Tsuno-cho and the beauty of the Shimanto River in Kochi. But if you can’t, the product is availbable at the local products shop in Kochi city and online.
There are several branch stores. For further information, check the website.
Manten no Hoshi Daifuku (Hojicha Daifuku) 8 pieces 1,080 yen (tax included)